Hvad er reglerne for samvær i sommerferien?

Kære Monica Kromann

 

Min eksmand og jeg gik fra hinanden for 6 måneder siden. Sammen har vi to piger på 7 og 9 år, som vi har fælles forældremyndighed over. Pigerne har fast bopæl ved mig, og har samvær med deres far hver tirsdag samt hver anden weekend. 

Sommerferien nærmer sig, og jeg er derfor i tvivl om reglerne for samvær i sommerferien. Jeg vil gerne have pigerne med ud og rejse, men er i tvivl om hvordan det fungerer med samværsordningen.

Derfor vil jeg høre, om der er bestemte regler for samvær i ferien? Kan jeg godt tage mine børn med ud og rejse?

Med venlig hilsen

 

Marie

Svar:

Kære Marie,

 

Tak for dit spørgsmål til min juridiske brevkasse, som jeg vil besvare i det følgende.

Når der er indgået en aftale om samvær, fortsætter ordningen som udgangspunkt hele året, også i ferier. Det løbende samvær kan dog bortfalde under visse omstændigheder.

Når der ikke foreligger en aftale om feriesamvær, kan bopælsforælderen frit melde ferie inden for de normale skoleferier, også selvom det går ud over det løbende samvær. De normale skoleferier er sommer- og vinterferie samt påske-, efterårs- og juleferie.

Ønsker du at tage på ferie uden for de normale skoleferier, og går dette ud over det løbende samvær, skal det aftales med samværsforælderen. Hvis I ikke kan blive enige, kan der søges om bortfald af samvær ved Familieretshuset. Ferien skal dog være særlig velbegrundet, før Familieretshuset træffer en sådan afgørelse.

Min opfordring vil være, at I laver en aftale om feriesamvær. Der kan laves en aftale, der udelukkende gælder den forestående sommerferie, men ofte er det en god ide at lave en generel aftale om feriesamvær. En skriftlig aftale om samvær kan omfatte hvor mange ugers feriesamvær samværsforælderen har ret til, men den kan også bruges til at fastlægge hvornår man har børnene til jul, eller en skifteordning i efterårs- eller forårsferien. En fastlagt aftale kan hjælpe med at undgå mange fremtidige konflikter.

Hvis I ikke kan blive enige om, hvordan ferien skal fordeles mellem jer, kan I rette henvendelse til Familieretshuset. De vil i første omgang forsøge at hjælpe jer til enighed. Hvis ikke det er muligt, vil de herefter træffe en afgørelse om feriesamvær for jer.

Kan I selv blive enige om en aftale, vil jeg opfordre jer til at skrive aftalen ned eller rette henvendelse til en advokat, som kan hjælpe med at udarbejde aftalen.

Jeg håber, at ovenstående besvarede dit spørgsmål. Såfremt du har yderligere spørgsmål eller behov for hjælp til udarbejdelse af en samværsaftale, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte KROMANN advokatfirma for yderligere rådgivning.

Du kan læse flere brevkasseindlæg om familie- og arveretlige problemstillinger på min hjemmeside: www.advokatkromann.dk/brevkassen/.

 

Med venlig hilsen

Monica Kromann

Advokat (H)

mk@advokatkromann.dk

;
Advokat Monica Kromann

KROMANNs juridiske brevkasse

Ønsker du svar på et spørgsmål, der må offentliggøres i juridisk brevkasse, eventuelt i anonymiseret form?

Send dit spørgsmål til kontakt@advokatkromann.dk så vil svaret muligvis blive bragt i den efterfølgende uge. 

Du finder svar på alle publicerede og stillede spørgsmål her i brevkassen.

Vær opmærksom på, at svarene i brevkassen ikke kan erstatte juridisk rådgivning. Læs mere om det ved at klikke her.

God fornøjelse med læsningen!

Kontakt
KROMANN advokatfirma

Ring 8618 1102 eller udfyld formularen herunder, hvis du ønsker at blive kontaktet af en af vores advokater

Tak for din henvendelse.

Vi kontakter dig hurtigst muligt.

Der skete desværre en fejl under afsendelse af din besked.

Du er velkommen til at ringe på 8618 1102 eller sende en mail til KROMANN advokatfirma i stedet

Danske Familieadvokater Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater