Hvilken betydning har de nye regler om ægtefællesammenføring?

Hej Monica

 

Jeg har siden 2020 været gift med en mand fra Egypten, som jeg mødte under en ferie tilbage i 2018. Under hele vores ægteskab har han boet i Egypten, men for nylig begyndte vi at undersøge mulighederne for ægtefællesammenføring.

 

Jeg synes reglerne er forvirrende, men jeg har hørt, at reglerne har ændret sig for nyligt. Er dette rigtigt? Og hvad har ændret sig?

 

Med venlig hilsen

 

Hanne

Udlændingeret

Vi hjælper dig i sager om familiesammenføring, asyl, statsborgerskab og opholdstilladelse

Se mere

Svar:

Hej Hanne

 

Tak for dit spørgsmål til min juridiske brevkasse, som jeg vil besvare i det følgende.

 

Det er korrekt, at der er kommet en ændring til reglerne om ægtefællesammenføring, som trådte i kraft den 1. juli 2024. I juni lavede jeg et brevkasseindlæg, hvor jeg redegjorde for reglerne for ægtefællesammenføring, hvorfor jeg i det følgende alene vil fokusere på de regler, som er blevet ændret.

 

Grundlæggende er der to betingelser for ægtefællesammenføring, som er blevet ændret.

 

For det første er betingelsen om økonomisk sikkerhedsstillelse blevet ændret. Når man søger ægtefællesammenføring i Danmark, er der et krav om, at den herboende ægtefælle skal stille en økonomisk sikkerhed, som kan bruges til eventuelle fremtidige udgifter til hjælp til ansøgeren. Beløbet til den økonomiske sikkerhedsstillelse reguleres årligt, og har indtil videre i 2024 været 113.823,30 kr. De nye regler indebærer, at beløbet for den økonomiske sikkerhedsstillelse nedsættes til 57.000 kr.

 

Den anden ændring i reglerne er en ændring i integrationskravet. Tidligere har det været en betingelse for ægtefællesammenføring, at den herboende ægtefælle har bestået en prøve i Dansk 3, eller en danskprøve på tilsvarende eller højere niveau. Denne betingelse er nu ændret, så man i stedet for at bestå en danskprøve, kan opfylde betingelsen ved at dokumentere, at den herboende ægtefælle i mindst 5 år har været i ordinær fuldtidsbeskæftigelse i Danmark, der i væsentlig grad har medført kommunikation på dansk.

 

Som nævnt trådte de nye regler i kraft den 1. juli 2024. Selvom en igangværende ansøgning om ægtefællesammenføring er blevet indgivet før den 1. juli 2024, vil det nu være muligt at få behandlet ansøgningen efter de nye regler.

 

Hvis man tidligere har fået afslag på ægtefællesammenføring på grund af manglende opfyldelse af betingelserne om økonomisk sikkerhedsstillelse eller danskprøve, vil man nu kunne indgive en ansøgning på ny.

 

Der skal bemærkes, at dette blot er en forkortet gennemgang af nogle af betingelserne for ægtefællesammenføring. Der er mange betingelser at holde styr på, når man skal søge ægtefællesammenføring, og der er flere betingelser, som i særlige tilfælde kan fraviges. Jeg vil derfor anbefale jer at tage kontakt til en advokat, som kan rådgive jer specifikt om jeres konkrete situation, og hjælpe jer under processen.

 

Jeg håber, at ovenstående besvarede dit spørgsmål. Hvis du ønsker yderligere rådgivning eller hjælp til at søge om ægtefællesammenføring, er du naturligvis velkommen til at kontakte KROMANN advokatfirma på telefonnummer 86 18 11 02 eller på mail: kontakt@advokatkromann.dk.

 

Du kan læse flere af mine brevkasseindlæg om blandt andet udlændingeret, erstatningsret, strafferet, familie- og arveretlige emner på min hjemmeside:

www.advokatkromann.dk

 

Med venlig hilsen

Monica Kromann

Advokat (H)

mk@advokatkromann.dk

Udlændingeret

Vi hjælper dig i sager om familiesammenføring, asyl, statsborgerskab og opholdstilladelse

Se mere
;
Advokat Monica Kromann

KROMANNs juridiske brevkasse

Ønsker du svar på et spørgsmål, der må offentliggøres i juridisk brevkasse, eventuelt i anonymiseret form?

Send dit spørgsmål til kontakt@advokatkromann.dk så vil svaret muligvis blive bragt i den efterfølgende uge. 

Du finder svar på alle publicerede og stillede spørgsmål her i brevkassen.

Vær opmærksom på, at svarene i brevkassen ikke kan erstatte juridisk rådgivning. Læs mere om det ved at klikke her.

God fornøjelse med læsningen!

Kontakt
KROMANN advokatfirma

Ring 8618 1102 eller udfyld formularen herunder, hvis du ønsker at blive kontaktet af en af vores advokater

Tak for din henvendelse.

Vi kontakter dig hurtigst muligt.

Der skete desværre en fejl under afsendelse af din besked.

Du er velkommen til at ringe på 8618 1102 eller sende en mail til KROMANN advokatfirma i stedet

Danske Familieadvokater Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater